DARSLARNI TASHKIL ETISHDA TURLI XIL METODIKADAN FOYDALANISH - Vаhоbjоnоvа Irоdаxоn Ne’mаtjоn qizi, Аbdulhаmidоvа Gullоlа Ibrоhimjоn qizi; Imоmоvа Nоzimаxоn Аvаzxоnоvnа (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Bizning tadqiqotimizda maktabgacha ta’lim tizimini rivojlantirish uchun O‘zbekiston Respublikasining “Ta’lim to‘g‘risida” gi Qonuniga asosan bolalarni sog‘lom va har tomonlama yetuk qilib voyaga yetkazish, ularni aqliy saloxiyatini yuksaltirishda qo‘l mexnatlarini o‘rni tarbiyaviy xususiyatga ega ekanligi, hamda ularni shakllari va usullarini joriy etishga qaratilganligi bilan ahamiyalidir. Shuningdek, loy va plastilin bilan ishlash mashg‘ulotlarining maqsadi va vazifasi bolalarning haykaltoroshlikning elementar asoslari bilan tanishtirish va amaliy ishlashgao‘rgatishni nazarda tutadi. Shuning uchun bunday mashg‘ulotlarni yuksak saviyada tashkil etish vao‘tkazish har biro‘qituvchidan mazkur soha bo‘yicha mal ‘um tayyorgarlikka ega bo‘lishi kerakligi yoritilgan.