PEDAGOGIK KOMPETENTLIK-SHAXSGA TA’LIM-TARBIYA BERISHNING MUHIM SHARTI - Radjapova Zuxra Tirkashevna (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Shaxsni har tomonlama rivojlantirishga yo‘naltirilgan ta’lim-tarbiya tizimini nazariymetodologik jihatdan qurollantirish-bugungi kunda pedagogika fanining bosh maqsadi sifatida belgilangan.Yuqorida bayon etilgan yuksak, ammo, sharafli vazifalarni muvaffaqiyatli uddalash har bir pedagogik xodimdan yuksak kasbiy mahorat kasbiy malaka, bilimdonlik va keng dunyoqarashni talab etadi. Bularning barchasiga esa kasbiy kompetentlik natijasida erishiladi. Kompetentlik tushunchasi haqida so‘z yuritishdan oldin, uning mazmun va mohiyati bilan tanishib chiqish lozim.