TEMUR TUZUKLARIDA INSONNI QADRLASH VA ILM - MA’RIFAT MASALALARI VA UNING BUGUNGI KUNGA TADBIQ ETISHDAGI AHAMIYATI - Temirova Mashhura Muhammadaminovna; Pozilov Hamid Ikromjon o’g’li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mazkur maqolada Sohibqiron Amir Temurning farzandlari va nabiralariga nasihat tarzida bitilgan “Temur tuzuklari” haiqda so‘z boradi. Unda sipoh, raiyat, soliq masalalari, davlat boshqaruvi, farzandlar tarbiyasiga doir qimmatli maslahatlar o‘rin olgan. Shuningdek tuzuklarda ko‘tarilgan ilm –marifat va inson omilini ulug’lash kabi masalalarni hozirgi kunga tadbiq etishdagi tarbiyaviy ahamiyati masalalari tahlil etilgan.