BOZOR MUNOSABATLARI SHAROTIDA TA’LIM MENEJERINING BOSHQARUV QARORLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK SHARTLARI - Murodov Nodirbek Oybek o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ta’limni boshqarish tizimini rivojlantirishning hozirgi holati ijtimoiy boshqaruvning yangi falsafasini izlash bilan tavsiflanadi. Bu jarayon mamlakatimizda ro‘y berayotgan iqtisodiy munosabatlar, ijtimoiy ong, insoniy qadriyatlar va yo‘nalishlardagi o‘zgarishlar bilan bog‘liq. Ijtimoiy-axloqiy muammolar keskinlashgani sari jamiyatning ta’lim tizimida yuqori malakali rahbarga bo‘lgan ehtiyoji ortib bormoqda. Shu munosabat bilan ta’lim menejerlarining boshqaruv faoliyatini takomillashtirish muammosi yangilanmoqda, uning yechimi amalda boshqaruv maqsadlari va erishilgan natijalarning mos kelishini ta’minlash imkonini beradi. Ushbu tadqiqot yuqorida aytib o‘tilgangan dolzarb masala to‘g‘risida bayon qiladi.