JAHON IQTISODIYOTI VA XALQARO MUNOSABATLAR - Maxmudova Zilola Ma’murjon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Xalqaro savdo va hamkorlik ko‘plab mamlakatlarda yuqori foyda olish uchun asos bo‘lib xizmat qiladi, masalan, bugungi kunda rivojlanayotgan mamlakatlar rivojlangan va o‘tish davrini boshdan kechirayotgan mamlakatlarga har xil turdagi tovarlar va xizmatlar eksport qiladi. Bugungi kunda Xitoy va Hindiston xalqaro savdo bo’yicha eng tez rivojlanayotgan mamlakatlar qatoriga kiradi. Xalqaro savdoning yana bir afzalligi shundaki, u ko’plab mamlakatlarda qashshoqlikni kamaytirishga qaratilgan.