SUN’IY INTELLEKT (AI) VA ISLOM MOLIYASI - Abdullaev Akhrorjon; Akhmadjonov Oybek (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Sun’iy intellekt (AI) biznes va jamiyatning barcha sohalarida qo‘llaniladi. Shuningdek, u hozirgi davrda eng ko‘p o‘rganilgan mavzulardan biridir. Bugungi kunda banklar va moliya institutlari AI va mashinani o‘rganish bilan bog‘liq bo‘lgan katta hajmdagi mijozlar ma’lumotlarini to‘plashmoqda; ammo barcha ma’lumotlarning muvaffaqiyati noma’lumligicha qolmoqda. Ushbu tadqiqot sun’iy intellektni qo‘llashda axloqiy muammolarni aniqlashga harakat qiladi va shariat tamoyillaridan himoya vositalarini taklif qiladi. Shuningdek, u islom moliya institutlarida Regulation texnologiyasining (RegTech) rolini o‘rganadi