ТЎҚИМАЧИЛИК САНОАТИДА РИСКЛАРНИ БОШҚАРИШ ҲАМДА БОШҚАРУВ МЕХАНИЗМЛАРИНИНГ ИЛМИЙ-НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - Худайназарова Дилором Хайруллаевна (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
тўқимачилик саноатини ишлаб чиқаришисиз бугунги кунга келиб тасаввур қилиб бўлмайди. Тўқимачилик саноати тарихи меҳнатталаб иш фаолияти саналсада, ХVIII асрга қадар қўл меҳнатидан уй шароитида ўсимликларга ҳамда ҳайвонларнинг териларига ишлов бериш орқали олиб борилган. Ушбу мақолада тўқимачлик саноатида риксларни бошқаришнинг назарий асослари келтирилган.