MAHALLIY XOM-ASHYOLAR ASOSIDA SINTEZ QILIGAN OLIGOMERLAR BILАN ISHLOV BERILGАN YOGʻOCH QURILISH MАTERIАLLАRINING STATIK MUSTAHKAMLIGI - X.X.Toʻrayev, Sh.A.Kasimov, А.I.Xolboyeva, D.T.Yaqubova, F.N.Nurqulov (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
tarkibida azot va oltingugurt boʻlgan polisulfidlar, disulfidlar va boshqa oltingugurt saqlagan oligomer adduktlarni olish, ularning yogʻoch materiallarining yongʻinga bardoshliligini va biosamaradorligini oshirish xossalarini aniqlash, oligomer antipirenantiseptiklarning fizik-kimyoviy xossalarini tadqiq qilish, ularni olish texnologiyasini takomillashtirish, qoʻllanilish usulini soddalashtirish hamda ishlatilish sohalarini izchil tadqiq etish dolzarb masalalardan hisoblanadi.