RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA KORXONA STRATEGIYASI - Urishev Baxtiyor Abdusamatovich; Hojiyev Ixtiyor Bahodirjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada raqamlashtirishning korxonalar faoliyatidagi o’rni ko’rib chiqiladi. Raqamli texnologiyalar tadbirkorlik subyektlariga yangi imkoniyatlar, jumladan, korxonalarda innovatsiyalarni ishlab chiqish va joriy etish imkonini beradi. Maqolada korxona jarayonlarini raqamli o’zgartirishning ustuvor yo’nalishlari batafsil ko’rsatilgan, masalan: biznes jarayonlarini raqamlashtirish; ma’lumotlarga asoslangan boshqaruv; mijozlar tajribasini boshqarish; mahsulot va xizmatlar qiymatini boshqarish; raqamli infratuzilma va texnologiyalar; raqamli hamkorlik; raqamli madaniyat va malakalar; innovatsiyalarni rivojlantirish.