SHOHIMARDONSOY KONUS YOYILMA TUPROQLARIDA BIOMIKROELEMENTLAR BIOGEOKIMYOSI - Abduxakimova Xusnidaxon Abdullayevna; Abdulazizov Asilbek Abdulahad o‘g‘li; Toxirova Madinaxon Rasuljon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada Shohimardonsoy konus yoyilmasi sug‘oriladigan bo‘z tuproqlarida biomikroelementlarning tirik organizmlardagi biokimyoviy va fiziologik jarayonlarida ishtirok etishi, bu esa ularning biogeokimyoviy oziqa zanjiri bo‘ylab faol migratsiyasi bilan birga kechishi keltirilgan.