ZAMONAVIY YOSHLAR QADRIYATLARI VA JAMIYAT BOSHQARUVI - Mulaydinov Farhod Murotovich; Keldiboyeva Zumradxon Mirolim qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Mustakillik yillarida ijtimoiy-siyosiy jarayonlar va yoshlar madaniyatining transformatsiyasi, globalizatsiya va yoshlar madaniyati, shaxar va qishloq yoshlarining madaniyati xususiyatlariga e’tibor qaratiladi. Bizning tadqiqotimiz etnologiya fanining nazariy yondoshuvlariga asoslanadi. Yoshlar madaniyati davrida biz yoshlarning me’yorlari, qadriyatlari, turmush tarzini tushunamiz. Yoshlik madaniyatining elementlari orasida e’tiqodlar, xattiharakatlar, uslublar va qiziqishlar mavjud. Yoshlar tomonidan ishlatiladigan kiyim-kechak, ommabop musiqa, sport, terminologiya o’zlarining mukammal madaniyatidir. Yoshlar madaniyatida ko’plab mukammal va o’zgaruvchan yoshlar subkulturalari mavjud. Tadqiqot asosida yoshlarning madaniyatini tushunish, ularning rivojlanishi va zamonaviylikning turli salbiy ta’sirlari va tendentsiyalarini oldini olish bo’yicha qimmatli tavsiyalar ishlab chiqiladi.