KITOB VA KITOBXONLIK – INSON MA’NAVIYATINING KO’ZGUSI - Abdullajonov Davronjon Shokirjon o‘g‘li; Nematova Guljahon Shuxratjon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
O’quvchilarning kitobga bo’lgan mehrini kuchaytirish orqali ularda yuksak ma’naviy fazilatlar, vatanparvarlik, fidoyilik, mehnatsevarlik, kattalarga hurmat, kichiklarga izzat kabi fazilatlarni shakllantiradi. Kitob o’quvchining ongi tafakkurini teran, dunyoqarashini keng, qolaversa nutqini ravon qiladi. Bunday kishilar bilan muloqot qilish maroqli bo’ladi. Kitob bu guyoki nurga o’xshaydi. U insonlarni ezgulikka, mexr-muhabbat va ma’rifatli bo’lishga chorlaydi.