КИЧИК БИЗНЕС ФАОЛИЯТИНИ РАҚАМЛАШТИРИШНИНГ ТАШКИЛИЙ ТИЗИМИ ВА ҲОЗИРГИ ҲОЛАТИ ТАҲЛИЛИ - Raxmonov Nodirjon Raxmonjon o‘g‘li (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Кичик бизнес фаолиятининг ишлаб чиқариш соҳасини рақамлаштириш, корхоналар фаолиятига рақамли технологияларни жорий қилиш, инновацион фаолиятнинг барқарор ривожланишини таъминлаш учун шарт-шароитларни яратиш ва унинг янада ривожланишини таъминлашда ташкилий-иқтисодий механизмлар фаолиятини баҳолаш долзарб масала бўлиб қолмоқда. Мамлакатда аҳборот технологияларидан фойдаланиш устворликларига таянган ҳолда инновацион фаолият учун керакли шарт-шароитларни яратиш, рақамлаштириш сиёсатини ишлаб чиқиш ва уни амалга оширилиши таҳлилий ўрганилган. Мақолада кичик бизнес фаолиятини рақамлаштириш, ишлаб чиқариш фаолиятини ривожлантириш, юқори самарадорликка эришиш ва шу каби ҳолатларни аниқлаш мақсадида кичик бизнес фаолиятини рақамлаштиришни SWOT таҳлили амалга оширилган. Таҳлил натижаларига кўра керакли таклиф ва тавсиялар берилган.