DAVLATNING IQTISODIY O`SISHIDA INKLYUZIV VA EKSTRAKTIV INSTITUTLARNING O`RNI - Abdullajonov Davronjon Shokirjon o‘g‘li; Abdullajonova Gulmira Qaxramon qizi (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Maqolada inklyuziv iqtisodiy o’sish sifatida qaraladigan va har xil o’sish ko’rsatkichlari bilan o’lchanadigan, inklyuziv rivojlanish indeksi sifatida xalqaro tendentsiyalar va inklyuziv o’sish yo’nalishlari ko’rib chiqiladi. Yuqoridagilarni hisobga olgan holda, atrof-muhitni inklyuziv boshqarish uchun zarur shartlar sifatida ekologik, iqtisodiy, ijtimoiy va texnologik tarkibiy qismlarni hisobga olgan holda mamlakat o’sishining mavjud holati tahlil qilindi. Shunday qilib, ushbu maqolaning asosiy e’tibori ijtimoiy-iqtisodiy va ekologik amaliyotda tabiatni inklyuziv boshqarish uchun zarur shart-sharoitlarni shakllantirish va ularni keyinchalik uslubiy ta’minlashga qaratilgan.