IQTISODIYOTDAGI MATEMATIK MODELLASHTIRISHNING O‘RNI - Temirova Anora Alisher qizi; Zahidov G‘afurjon Erkinovich (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2023)
Ushbu maqola iqtisodiyotdagi matematik modellashtirishning o‘rni, u nima ekanligi va jamiyatimizga qanday foyda keltirishi, matematik modellashtirish modellashtirishning boshqa turlaridan qanday farqlanishi haqidadir. Iqtisodiy vaziyatni qayta ko‘rib chiqishni talab qilgan global inqiroz bilim va tegishli iqtisodiy va matematik modellar bizni iqtisodiy fan va iqtisodiyotdagi matematik modellashtirishning kelib chiqishiga qaytishga majbur qiladi. Maqolada tarmoqlararo muvozanatning dinamik modeli tamoyillari haqida asosiy ma’lumotlar keltirilgan.