LINGVISTIK ATAMALARNING TAVSIFI XUSUSIDA - D.A.Rustamova (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada lingvistik atamalar tizimi va ularning tavsif xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda lingvistik terminlarning struktur, semantik va funksional xususiyatlari aniqlanib, ularni tasniflash mezonlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, atamalar o‘rtasidagi sinonimiya va polisemiyaning terminologik izchillikka ta’siri yoritilgan. Tavsifiy va taqqoslamali metodlar asosida lingvistik atamalar tizimidagi mavjud muammolar aniqlanib, ularni standartlash va yagona izoh bilan ta’minlash zarurligi asoslab berilgan. Maqola lingvistik terminologiyani mukammallashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.