O‘ZBEKISTON DAVLAT BUDJETIDA AKSSIZ SOLIG’I TUSHUMLARINING DINAMIKASI VA TAHLILI - Ergashev, Ilxomjon (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi davlat budjetida aksiz solig‘i tushumlarining o‘rni va ularning yillik o‘sish sur’atlari tahlil qilingan. 2017–2024 yillar davomida aksiz tushumlarining dinamikasi statistik ma’lumotlar asosida ko‘rib chiqilgan hamda ularning iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi fiskal ahamiyati yoritilgan. Shu bilan birga, soliq tushumlarining umumiy budjet daromadlaridagi ulushi, strukturaviy o‘zgarishlar va asosiy omillar (aksiz stavkalari, soliq bazasi kengayishi, ichki iste’mol) tahlil qilinib, sohada mavjud muammolar va istiqboldagi yo‘nalishlar bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqolada grafiklar va jadval ko‘rinishidagi ko‘rsatkichlar orqali real holat ochib berilgan.