MАKАTАBGАCHА YОSHDАGI BОLАLАR BILАN LUG‘АT ISHINI ОLIB BОRISHNING METODIK TIZIMINING QIYOSIY TAHLILI - Maxmudova, Sevara (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirishning samarali metod, usul va vositalari, hamda nutq o‘stirish metodikasiga oid lug‘at ishini tizimli amaliyotga tatbiq etish yo‘llari aks etgan. Yurtimizdagi va xorijiy olimlarning maktabgacha yoshdagi bolalar muloqot idroki va nutqiy rivojlantiruvchi muhitni takimollashtirishga oid izlanishlari, shuningdek hozirgi kungacha mazkur muammoga oid adabiyotlarning qiysosiy appektda tahlili berilgan.