KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH VA AHOLINI IJTIMOIY HIMOYALASHNING MOLIYALASHTIRISH - Hamdamov, Shavkat (QO‘QON UNIVERSITETI XABARNOMASI, 2024)
Ushbu maqola kambag‘allikni qisqartirish va aholini ijtimoiy himoyalashni moliyalashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Asosiy tamoyillar sifatida iqtisodiy o‘sish, ijtimoiy himoya tizimini rivojlantirish, ta’lim va sog‘liqni saqlash tizimlarini yaxshilash ko‘rib chiqilgan. Moliyalashtirish manbalari davlat byudjeti, xususiy sektor va xalqaro yordamni o‘z ichiga oladi. Xalqaro tajribalar va ularni O‘zbekiston sharoitlariga moslashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqolada ijtimoiy himoya dasturlarining samaradorligini oshirish va moliyaviy resurslarni samarali boshqarish usullari ham muhokama qilingan.